ALİAĞALI MİNİK ÖĞRENCİLERDEN MAMA BAĞIŞI






ALİAĞALI MİNİK ÖĞRENCİLERDEN MAMA BAĞIŞI
İzmir’in Aliağa ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Petkim İlköğretim Okulu, sokak hayvanları için mama bağışında bulundu.
Petkim İlköğretim öğrencileri, öğretmenleri ve okul aile birliği tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokak hayvanlarına yaklaşık 300 kilo mama bağışında bulunuldu. Öğrencilerin harçlıklarından biriktirdikleri ile alınan mamalar yine öğrenciler tarafından Aliağa Belediyesi Veterinerlik Birimine teslim edildi.
Petkim İlköğretim Okuluna ziyarette bulunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, öğrencilerin önemli bir farkındalık projesine imza attığını belirterek, sosyal sorumluluk projelerinin tüm okullarda yaygınlaşmasını ve sokak hayvanları konusunda bilinçli bireylerin yetişmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.
Öğrencilere akademik bilgi vermenin yanı sıra duyarlı bireyler olmaları için de çalıştıklarını ifade eden Petkim İlköğretim Okulu Öğretmeni Nuray Akderi Kantar, “Öğrencilerimizi hayata hazırlamak, çevreye karşı daha duyarlı, vicdanlı, hayvan sever bireyler olmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. ‘Hayvanlara Karşı Duyarlıyız’ adı altında gönüllü olarak mama temininde bulunmak istedik. Gerçekleştirilen projeden öğretmenler kadar çocuklarımız da çok mutlu oldular” dedi.
Blogger tarafından desteklenmektedir.