ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ İKİNCİ BİRLEŞİM İÇİN TOPLANIYOR

ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ İKİNCİ BİRLEŞİM İÇİN TOPLANIYOR

Aliağa Belediyesi Nisan ayı olağan meclisinin ikinci birleşimi 12 Nisan Cuma günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde toplanacak olan ikinci birleşimde 2018 yılı faaliyet raporu görüşülerek denetim komisyonu raporu meclisin bilgisine sunulacak.

48 maddenin yer alacağı meclis gündemi şu maddelerden oluşacak;

BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELER
1-2018 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi.
2-Denetim Komisyonu Raporunun Meclisin Bilgisine sunulması.
3-Yalı Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Yalı Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
4-Şehitkemal Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Şehitkemal Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
5-Yukarışakran(Yenişakran) Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Yukarışakran(Yenişakran) Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
6-Hacıömerli Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Hacıömerli Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
7-Çıtak Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Çıtak Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
8-Kültür Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Kültür Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
9- Helvacı Fatih Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Helvacı Fatih Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
10- Helvacı Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Helvacı Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
11- Helvacı Mimar Sinan Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
12- Atatürk Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Atatürk Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
13- Aşağışakran Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Aşağışakran Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
14- Yukarı Şehitkemal Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Yukarı Şehitkemal Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
15- Kurtuluş Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
16-Siteler Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince Siteler Mahallesi Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
17-Helime Varol’un 26/03/2019 tarihli dilekçesinde; İlçemiz Helvacı tapulama sahasında bulunan Mülkiyeti Belediyemize ait olan 3234 numaralı parseldeki 1/2 oranında hissenin 4706 sayılı Yasanın 5.maddesine istinaden annesi Rahime Varol’a satılmasına ait 14.03.2019 tarih ve 149 sayılı Meclis Kararının, annesinin vefatı nedeniyle yasal mirasçıları olarak adlarına çıkarılması talebinin görüşülmesi.
18-Çaltılıdere Mahallesinde, 3402 sayılı Kadastro Kanunun 22/a maddesi kapsamında kadastro güncelleme ekibi ile birlikte görev yapmak üzere Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik gereğince; Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığın’ca bilirkişi olarak tespit edilen 6 kişinin seçilmesi talebinin görüşülmesi.
19-İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün 22/02/2019 tarihli ve 2019/5028 sayılı yazısında; Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında protokol çalışmalarının sürdürüldüğü, proje kapsamında “Adalet Ormanı” olarak adlandırılacak alanlarda uzun süreli ağaç dikim ve bakım faaliyetlerinin yürütülebileceği Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Yenişakran Mahallesinde bulunan, Yenişakran Açık Ceza İnfaz Kurumu yakınlarında ağaç dikim ve bakım faaliyetlerinin infaz kurumu hükümlüleri tarafından yapılabilecek sabit bir alanın belirlenerek taraflarına bildirilmesi talebinin görüşülmesi.
20- Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhasebe Bürosunun 21/02/2019 tarihli ve 2019/249 sayılı yazısında; İzmir’de Ege Bölgesine yönelik “Personel Eğitim Merkezi” açılması hakkındaki Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 28/01/2019 tarih ve 39618814-E.45/640 sayılı yazısı ve eklerinin gönderildiği, Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca gönderilen ” personel eğitim merkezinin birimleri ve özellikleri” konulu tespit yazı ve ekindeki dosyanın birlikte incelenerek belirtilen özelliklere uygun düşecek kamuya ait hazır bina bulunup bulunmadığı; uygun özelliklerde bina bulunmadığı takdirde 50 dönümden az olmamak, hava yolu ve kara yolu ulaşım imkanlarına yakın konumda arsa tespiti talebinin görüşülmesi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR
1- Aziz Şen’in 15.01.2019 tarihli dilekçesinde; Çıtak Mahallesi Çıtak Köyü genişleme planı adı altında tarafına arsa verilmek üzere Çıtak Köy Muhtarlığına ödeme yaptığını, ancak tarafına herhangi bir arsa verilmediğinden mağduriyetinin giderilmesi talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
2- Umut Şen’in 15.01.2019 tarihli dilekçesinde; Çıtak Mahallesi Çıtak Köyü genişleme planı adı altında tarafına arsa verilmek üzere Çıtak Köy Muhtarlığına ödeme yaptığını, ancak tarafına herhangi bir arsa verilmediğinden mağduriyetinin giderilmesi talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
3- Kemaliye Gün’ün 06.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 337 numaralı parselin 580-m2’sini 1963 yılından beri kullandığını ve Yapı Kayıt Belgesine istinaden 580-m2’sinin rayiç bedel üzerinden tarafına satılması talebinin oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
4- Yusuf Eser’in 13.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 parselde bulunan yapı için yapı kayıt belgesi aldığını, ayrıca 1965 yılında ihale yolu ile parseli satın aldığı belirtilerek, söz konusu parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
5- Mükerrem Şenkal’ın 18.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi 335 numaralı parselin bedelini ödediğini üzerinde bulunan bina için Yapı Kayıt Belgesi alındığı, ancak parsel bedeli için ödeme yaptığını gösteren makbuzları kaybettiğini belirtmiş olup, söz konusu parselin tarafına bedelsiz olarak devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
6- Yüksel Şenkal’ın 19.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselde bulunan yapı için yapı kayıt belgesi aldığını, ayrıca 1965 yılında ihale yoluyla parseli satın aldığı belirtilerek, parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
7- Hayriye Tölengen (Çağlayan), Mehmet Atilla Çağlayan, Semra Özyılmaz (Çağlayan)’ın 18.02.2019 tarihli dilekçesinde; İlçemiz 1909 numaralı parselde bulunan hisselerinin mülkiyeti Belediyemize ait uygun bir parsel ile takasının yapılması talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
8- Levent Türkel, Yeter Özen, Ali Özen, Erkan Türkel’in 18.02.2019 tarihli dilekçesinde; İlçemiz, Helvacı tapulama sahasında bulunan 113 ada, 5numaralı taşınmaza yapı kayıt belgesi alındığı ve ekte bulunan muvafakatnameler doğrultusunda; Levent Türkel’e 12/24 pay, Yeter Özen’e 4/24 pay, Ali ÖZEN’ e 5/24 pay, Namık Özen’e 2/24 pay, Erkan Türkel’e 1/24 pay olarak satışının yapılması talebinin oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
9- Bülent Tekin’in 14.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselde bulunan Cennet Sokak, No:6 adresindeki yapı için yapı kayıt belgesi alındığı, ayrıca 335 numaralı parseli 1965 yılında ihale yolu ile satın aldığı belirtilerek, parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
10- Ali Eser’ in 13.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselde bulunan Eser Sokak, No:3 adresindeki yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındığı, ayrıca 335 numaralı parselin 1965 yılında ihale yolu ile satın alındığı belirtilmekte olup, parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
11- Aziz Eslek’ in 19.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselde bulunan Cumhuriyet Sokak, No:47 adresindeki yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındığı, ayrıca 335 numaralı parseli 1965 yılında ihale yolu ile satın alındığı belirtilerek, söz konusu parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
12- Ertan Deniz’in 19.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselde bulunan Eser Sokak, No:6 adresindeki yapı için Yapı Kayıt Belgesi alındığı, ayrıca Samurlu, 335 numaralı parselin 1965 yılında ihale yolu ile satın alındığı belirtilerek, 335 numaralı parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
13- Özlem Şen Küçük ‘ün 15.01.2019 tarihli dilekçesinde; Çıtak Mahallesi, Çıtak Köyü Genişleme Planı adı altında tarafına arsa verilmek üzere 21.01.2008 tarihinde Çıtak Köy Muhtarlığına ödeme yaptığını, ancak tarafına herhangi bir arsa verilmediğinden mağduriyetinin giderilmesi talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
14- Hüsnü Şen’in 15.01.2019 tarihli dilekçesinde; Çıtak Mahallesi Çıtak Köyü genişleme planı adı altında tarafına arsa verilmek üzere Çıtak Köy Muhtarlığına ödeme yaptığını, ancak tarafına herhangi bir arsa verilmediğinden mağduriyetinin giderilmesi talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
15- Hafize Yüksel’in 22.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselin bedelini ödediğini, üzerinde olan bina için yapı kayıt belgesi alındığı, söz konusu parselin tarafına bedelsiz olarak devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
16- Nazire Küçükbağcı’nın 18.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselde bulunan yapı için yapı kayıt belgesi alındığı, bedelini ödediği belirtilerek, parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
17- Engin Yüksel’in 22.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselde bulunan yapı için yapı kayıt belgesi alındığı, bedelini ödediği belirtilerek, parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
18- Yalçın Ay’ın 18.02.2019 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesi, 335 numaralı parselde bulunan yapı için yapı kayıt belgesi alındığı, bedelini ödediği belirtilerek parselin tarafına devrinin yapılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
19- Mustafa Şirin’in 25.12.2018 tarihli dilekçesinde; Çıtak Köy Muhtarlığına arsa bedeli olarak 10.000.000-TL(eski para ile) ödeme yaptığını, ancak tarafına herhangi bir arsa verilmediğini tarafına arsa verilerek mağduriyetinin giderilmesi talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
20- İlçemiz 989 ada, 4 numaralı parselde bulunan taşınmazın kullanımına dair, Güvenlik Hizmetleri Destek Derneği ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 75. Maddesi birinci fıkrasının ( c ) bendi uyarınca 24.12.2013 tarihinde imzalanan ortak hizmet projesine ilişkin İşbirliği Protokolü 24.12.2018 tarihinde sona ermiş olup yeni protokol imzalanması hususunun oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan-Bütçe Komisyonu Raporlarının görüşülmesi.
21- Emine Avcı’nın 04.12.2018 tarihli dilekçesinde; Kazımdirik Mahallesi, 2080 numaralı parselinin 1/1000 ölçekli imar planında yolda kaldığını ve yerinde otopark olarak kullanıldığını, tarafına ait hissenin kamulaştırılmasını ya da Mülkiyeti Belediyemize ait uygun parsel ile takasının yapılması talebinin oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
22- İlçemiz Yeldeğirmeni Mevki, 4790 numaralı parselde bulunan Mümin EROL’a ait hissenin Mülkiyeti Belediyemize ait uygun bir parsel ile takasının yapılması talebinin oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
23- Hanife KARATAŞ’ın dilekçesine istinaden; Yalı Mahallesi 5997, 5998 ve 6012 numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yol ve park alanında kalan parsellerdeki hisselerinin Mülkiyeti Belediyemize ait uygun parseller ile takasının yapılması talebinin oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
24- Aydemir Gemi Geri Dönüşüm Demir Çelik Tersanecilik İnş. Nak. Taah. San.ve Tic.Ltd,Şti’nin, 13.12.2018 tarihli dilekçesine istinaden; 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanunun 16’ıncı maddesiyle, 3194 sayılı İmar Kanununa Geçici madde 16 ile İmar Barışı eklendiği, bu kanuna istinaden 06.06.2018 tarih ve 30443 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” Yönetmeliğinin 7 maddesine göre İlçemiz Samurlu Mahallesi, 241 ada 1 numaralı parselin rayiç bedel üzerinden tarafına satılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
25- Adem Arslan’ın dilekçesine istinaden; 5724 numaralı parselin Belediyemize ait uygun bir parsel ile takasının yapılması talebinin oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
26- Özkan Kaçar’ın 14.12.2018 tarihli dilekçesine istinaden; 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanunun 16’ıncı maddesiyle, 3194 sayılı İmar Kanununa Geçici madde 16 ile İmar Barışı eklendiği, bu kanuna istinaden 06.06.2018 tarih ve 30443 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” Yönetmeliğinin 7 maddesine göre İlçemiz Aşağışakran Mahallesi, 1534 numaralı parselin yapı kayıt belgesine istinaden tarafına satılması talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
27- Fatma Ererdal’ın 23.10.2018 tarihli dilekçesine istinaden; 06.06.2018 tarih ve 30443 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” Yönetmeliğinin” 7 maddesine göre İlçemiz Aşağışakran Mahallesi, 827 numaralı parselin rayiç bedel üzerinden tarafına satılması talebinin oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.
28- Arife Şenöz’ün 16.10.2018 tarihli dilekçesinde; Samurlu Mahallesinde Mülkiyeti Belediyemize ait 335 numaralı parselin bedelini köy sandığına yatırdığını, İmar Barışına başvurup Yapı Kayıt Belgesi aldığı için tapunun adına verilmesi talebinin oybirliği ile gündemde bırakılmasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

The post ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ İKİNCİ BİRLEŞİM İÇİN TOPLANIYOR appeared first on Aliağa Belediyesi.


Blogger tarafından desteklenmektedir.