ALİAĞA BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİSİ İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİSİ İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

ENCÜMEN ÜYELERİ VE KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

 

Haberin orijinal boyut fotoğrafları: https://we.tl/nxFCKRvpOg

Haberin video linki: https://we.tl/uhp6zbw2H3

 

İZMİR-ALİAĞA (05.04.2017) BASIN BÜLTENİ: 2017 / 1744

Aliağa Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi’nin ilk oturumu Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Başkanlıktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar meclis üyelerinin görüşüne sunularak oylandı. 22 Maddenin yer aldığı Nisan ayı olağan meclisi, 7 Mart 2017 tarihli meclis tutanağının oybirliği ile kabul edilmesiyle başladı. Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcılığı kadrosuna Gökhan Karataş’ın, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Kadrosuna ise İbrahim Bozalan’ın atanmasına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

 

Yapılan bilgilendirmenin ardından Başkanlıktan Gelen Önergelerin oylanmasına geçildi. Bu kapsamda; 5,6,7 ve 13’üncü maddeler oy birliği ile kabul edildi. 1 ve 12’nci maddeler İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonlarına havale edildi. 4 ve 9’uncu maddeler İmar Komisyonuna sevk edilirken 14’üncü madde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 2016 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ise 7 Nisan Cuma günü yapılması kararlaştırılan ikinci birleşime bırakıldı.

 

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

Komisyondan gelen 1,2,3,4,5,7 ve 8’inci maddelerin komisyonlardan geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi. 6’ncı madde komisyondan geldiği şekliyle komisyon gündeminde bırakıldı. Denetim Komisyonu Raporu’nun Meclisin bilgisine sunulması ise ikinci birleşime bırakıldı.

 

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Yapılan gizli oylama ile Encümen üyeliğine 1 yıl süreyle Mehmet Yeşil ve Emre Erdem seçildi. Diğer komisyonlar ise şu isimlerden oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Rahmi Keskinoğlu, Emriye Erdoğan, Mustafa Uzunoğlu, Yaşar Gidici, Bahar Deniz

İmar Komisyonu: Altan Yıldırım, Selma Orhan, Kazım Ulaş, Fatma Bayar, Ulviye Öztürk

Esnaf Komisyonu: Murat Yaman, Altan Yıldırım, Abdurrezak Yaşar, Kerim Taşçı, Bahar Deniz

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Şükrü Çakmak, Murat Kuzumoğlu, İsmail Önal, Erdal Önal, Ulviye Öztürk

 

BORÇLANMA YETKİSİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

2017 Mali Yılı içerisinde Gençlik Merkezi’nin yapımında kullanılmak üzere 7,500,000 TL borçlanma yetkisi verilmesi hususu oy birliği ile İmar ve Plan, Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Aliağa Belediyesi’ne bedelsiz olarak hibe edilen 3 adet aracın hibesinin kabulü ve belediye envanterine kayıtlarının yapılması hususu oy birliği ile kabul edildi. İzmir Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Aliağa Belediyesi uhdesinde hizmet veren Kültür Merkezi, Spor Kompleksi gibi hizmet binalarının zemin katlarında yaşlıların, çocuklu ailelerin ve engellilerin ulaşımını rahatlatacak 100-150 metre kare alana sahip yer kiralaması talebi oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Kazım Dirik Mahallesi muhtarlığının yanında bulunan dikiş-nakış kursu olarak hizmet veren binanın, Aliağa Ziraat Odası Başkanlığı’na hizmet binası olarak tahsisinin yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi.

 

Yeni Şakran ve Aşağı Şakran Mahalle sınırlarının tespit edilmesi, Bozburun adalarının Yeni Şakran Mahallesine; Tavşan Adası, Küçük ada, Pırasa adasının Atatürk Mahallesi’ne dahil edilmesi hususunun katılanların oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyon Raporu komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

 

Çaltılıdere Mahallesi, 419 numaralı, Harmanyeri olarak kayıtlı parselin zihinsel ve bedensel engelli çocukların Rehabilitasyonuna yönelik toprak ve bahçe terapisi uygulama alanı ve otopark olarak kullanılmak üzere, 4342 sayılı mera kanunu’nun 14.maddesi (c) bendine istinaden; Kamu Yatırım kararı alınarak tahsis amacı değişikliğinin yapılması talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

 

 

ALİAĞA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU /

Hasan Eser

Tel: 0533 443 9978 / [email protected]

İlker Güler

Tel: 0542 356 5601 / [email protected]

M. Hulusi Yılmaz

Tel: 0536 660 8891 / [email protected]

 

Blogger tarafından desteklenmektedir.