ALTO İLE SGK ARASINDA DİJİTAL ARŞİV PAYLAŞIM PROTOKOLÜ

-ALTO İLE SGK ARASINDA DİJİTAL ARŞİV PAYLAŞIM PROTOKOLÜ

-ALTO BAŞKANI ADNAN SAKA VE ALİAĞA SGM MÜDÜRÜ BİLGİN BİLGİLİ, DİJİTAL ARŞİV SİSTEM VERİ TABANI KULLANIMI PROTOKOLÜ'NE İMZA ATTILAR

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi arasında 'Dijital Arşiv Sistem Veri Tabanı Kullanımı Protokolü' imzalandı.

Protokol ile Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi;  elektronik ortamda erişimine sunulan sicil kayıtları hakkında Aliağa Ticaret Odası'ndan yazılı bilgi istemeyecek, ihtiyaç duyduğu bilgiyi elektronik ortamda kendisine sunulan sicil kayıtlarından incelemek ve örnek almak suretiyle sağlayacak.

Protokol imza töreninde konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Oda olarak çağın gereklerine göre hareket ettiklerini ve amaçlarının bilgi teknolojilerini etkin bir şekilde kullanarak üyelere verilen hizmet kalitesini yükseltmek ve zaman tasarrufu sağlamak olduğunu söyledi.

Bilişim teknolojisinin pek çok alanda olduğu gibi ticari hayatta da önemli değişikliklere yol açtığını ifade eden Saka, "Rekabetin giderek arttığı günümüz dünyasında zamanın etkin kullanımı ön plana çıkıyor. Bu sebeple bilgi teknolojilerinin bütün avantajlarını sistemimize entegre ederek üyelerimizin Odamızla ilgili birçok işlemini internet üzerinden yapabilmelerini sağlamak için çalışmaya ve kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Oda olarak yalnızca kendi işlerimizde değil, diğer kurumlarla olan işlerimizde de zamandan tasarruf etmek ve gereksiz belge yükünü azaltarak kağıt israfının önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getiren Saka, "Bugün imzalayacağımız protokol ile Odamız ve Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi arasında yapılacak işlemler daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Protokolün Odamız ve SGK Merkezine hayırlı olmasını diliyor, protokolün imzalanmasında katkılarından dolayı Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Bilgin Bilgili'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Bilgin Bilgili ise, amaçlarının vatandaşlara hızlı hizmet sunmak ve kırtasiyeciliği azaltmak olduğunu söyledi. Bilgili, "Dijital ortamda alacağımız veriler yazışma yükünü de ortadan kaldıracağı için işlemlerimizi çok daha verimli ve hızlı yapabileceğiz. Protokolün vatandaşlarımıza, Aliağa Ticaret Odası'na ve Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Blogger tarafından desteklenmektedir.