ALİAĞALI KOBİLERE KOSGEB VE KREDİ GARANTİ FONU DESTEKLERİ ANLATILDI

KOSGEB VE KGF'NİN YENİ DESTEKLERİ ALİAĞA'DA TANITILDI

ALİAĞALI KOBİLERE KOSGEB VE KREDİ GARANTİ FONU DESTEKLERİ ANLATILDI

KOBİ'lerin gelişimi için faaliyetlerine devam eden Aliağa Ticaret Odası (ALTO), KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Kredi Garanti Fonu işbirliğiyle Aliağa'daki KOBİ'lere, "KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi.

Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, finans kuruluşlarının temsilcileri ve bölgedeki KOBİ'lerden temsilciler katılım gösterdi.

KEFALET DESTEĞİ KOBİ'LER İÇİN FIRSAT

Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, "KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Destekleri Bilgilendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada KOBİ'lerin en önemli sorunlarından birinin finansmana ulaşma sıkıntısı olduğunu, bu süreçte de yaşanılan güçlüklerin başlıca nedenlerinden birinin teminat yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek, KGF'nin sağladığı kefalet desteğinin, teminat yetersizliği olan KOBİ'ler açısından mutlaka değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu vurguladı.

HEDEF KGF'NİN BİLİNİRLİĞİNİN ARTIRILMASI

KGF'nin bilinirliğinin artmasının ekonominin canlanmasına destek olacağının önemine vurgu yapan Yarış, "KOBİ'lerimiz KGF'nin işlevini tam olarak bilmiyor. Bizde Oda olarak üyelerimize ve bölgemizdeki KOBİ'lere destekler ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenleyerek bu tür desteklerin kullanımını özendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

YENİ DESTEK PROGRAMLARI AKTARILDI

KOSGEB Uzmanı Aziz Acar katılımcılara, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği Güç Birliği Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon Ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programları kapsamında proje hazırlamaya yönelik bilgiler aktardı.

KGF HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

KOSGEB Uzmanı Aziz Acar'ın sunumunun ardından KGF Uzmanı Özgül Gülden tarafından KOBİ kapsamındaki firmalara kefalet desteği, KGF aracılığıyla kredi kullanılması, KGF'nin destek verdiği alanlar, KGF'nin destek verebileceği KOBİ kapsamındaki firmalara üst limit, kullandırılan kredilerde en fazla kefalet oranı gibi önemli konularda katılımcılara bilgiler verildi.

 

 

KOSGEB DESTEĞİ ALAN FİRMALAR DENEYİM PAYLAŞIMINDA BULUNDU

Toplantıda daha önce birçok KOSGEB desteklerinden yararlanan İzmir Mühendislik A.Ş Endüstri Mühendisi Ebru Yunt sunum gerçekleştirdi. Yunt, 2006 yılından itibaren KOSGEB desteklerinden; Fuar Katılım Desteği, İhracat Destek Kredisi, Faizsiz Kredi Desteği ve Nitelikli İstihdam Desteği programlarından yararlandıklarını ve KOBİ Proje Destek programı çağrısına da hak kazandıklarını ifade etti.

YUNT: "KOSGEB SADECE MADDİ DESTEK DEĞİL KURUMSALLAŞMA'YA DA KATKI SAĞLIYOR"

KOSGEB'in maddi desteklerinin yanı sıra kurum kültürünün oluşturulmasına katkı sağlayarak firmaların kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmasını sağladığını ifade eden Yunt, "KOSGEB'in maddi desteklerinin yanı sıra kurumlara değer katması çok önemli. KOBİ'ler için birçok destek programları bulunuyor. KOBİ'ler olarak bizim için en uygun destek programını takip ederek istenilen şartlara işletmemizi uygun hale getirmeliyiz ve bu programlara sadece maddi destek olarak değil vizyoner bir bakış açısıyla kurum kültürü kazandırma olanağını da ön planda tutmalıyız" diye konuştu.

Blogger tarafından desteklenmektedir.