‘ÜCRETSİZ SİNEMA GÜNLERİ’NİN FİNALİ ‘HABABAM SINIFI ASKERDE’ FİLMİ İLE YAPILACAK

'ÜCRETSİZ SİNEMA GÜNLERİ'NİN FİNALİ 'HABABAM SINIFI ASKERDE' FİLMİ İLE YAPILACAK

 

'HABABAM SINIFI ASKERDE' 2 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ ALİAĞA'DA

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (31.07.2015) BASIN BÜLTENİ: 2015 / 839

Aliağa'da yaklaşık 2 haftadır devam eden 'Ücretsiz Sinema Günleri' kapsamında birbirinden güzel ve eğlenceli filmlere ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi,  'Ücretsiz Sinema Günleri'nin finalini 'Hababam Sınıfı Askerde' adlı komedi filmi ile yapmaya hazırlanıyor.

Şimdiye kadar Kabadayı, Av Mevsimi, Çanakkale 1915, Anadolu Kartalları ve Cehennem Melekleri 3 gibi beyaz perdeden seçme filmleri sinemaseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi,  Türk Sineması'nın efsane yapıtlarından olan 'Hababam Sınıfı'nın günümüze uyarlanan versiyonunu gösterime sunacak.

Her akşam açık hava'da sinema keyfini çıkaran Aliağalılar, 'Ücretsiz Sinema Günleri'ne başrollerini Mehmet Ali Erbil ile Hülya Avşar'ın paylaştığı 'Hababam Sınıfı Askerde' filmi ile veda edecek. 2 Ağustos Pazar günü saat 21:30'da Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda gösterime girecek olan film ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

Çekimleri Genel Kurmay Başkanlığı'nın izni ve desteği ile İstanbul Kartal'da bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen filmin güçlü oyuncu kadrosunda; Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar, Halit Akçatepe, Memet Ali Alabora, Şafak Sezer, Cengiz Küçükayvaz, Peker Açıkalın, Melih Ekener, Ceyhun Yılmaz, Zihni Göktay, Volkan Severcan ve  Kerem Alışık gibi Türk Sinemasının sevilen oyuncuları yer alıyor.

 

Rıfat Ilgaz'ın klasik eserinden Kemal Kenan Ergen tarafından senaryolaştırılan filmin konusu şöyle gelişiyor: Yaşıtları çoktan iş güç sahibi olan Hababam Sınıfı öğrencileri, okul müdürü Deli Bedri'nin bulduğu çözümle, bir sabah ansızın askeri inzibatlar tarafından uyandırılır. Haylazlıkları artık tahammül edilemeyecek boyutta olunca, tek çare adam olmaları için kışlaya gönderilmeleridir. Ama kırk yıllık Hababam Sınıfı değişmez ve yaramazlıklarına kışlada da devam ederler. Öğretmenlerden sonra uğraşma sırası artık komutanlardadır. Hababam Sınıfı ve aynı taburdaki diğer bir bölük arasında rekabet başlar. Üstelik bu taburun tamamı kızlardan oluşmaktadır...

YAZ ORGANİZASYONLARI 15 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

'Sinema Günleri' etkinliğine katılım gösteren herkese teşekkür eden Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, "Sinema Günleri etkinliğimiz 2 Ağustos Pazar günü gösterimde olacak olan 'Hababam Sınıfı Askerde' filmiyle sona eriyor. Aliağa'da çok keyifli geçen bir etkinliği daha geride bırakıyoruz. İki hafta boyunca her akşam birbirinden güzel ve eğlenceli filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunduk. Amfi tiyatromuza kurduğumuz dev perde ile açık havada sinema izlemenin keyfini vatandaşlarımıza yaşatmak istedik. Bu amaca ulaştığımıza inanıyorum. Zira etkinliğimize gösterilen ilgi ve gelen olumlu tepkiler bizleri son derece mutlu etti. Ancak kültür-sanat etkinliklerimiz sinema günleri ile sınırlı kalmayacak. 4-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceğimiz  'Caz Günleri' etkinliğimiz başta olmak üzere Aliağa'da 15 Eylül tarihine kadar birbirinden eğlenceli yaz organizasyonlarımız aralıksız devam edecektir" dedi.

 

 

 

ALİAĞA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU /
 
Hasan Eser
Tel: 0533 443 9978 / [email protected]
İlker Güler
Tel: 0542 356 5601 /
[email protected]

 

 

Blogger tarafından desteklenmektedir.