‘DOKUZUNCU BÖLÜK’ 31 TEMMUZ CUMA GÜNÜ ALİAĞA’DA GÖSTERİLECEK

'DOKUZUNCU BÖLÜK' 31 TEMMUZ CUMA GÜNÜ ALİAĞA'DA GÖSTERİLECEK

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (30.07.2015) BASIN BÜLTENİ: 2015 / 835

Aliağa Belediyesi'nin ilçe halkına yazlık sinema nostaljisini yaşatmak için bu yıl ilk kez düzenlediği açık havada sinema günleri 'Dokuzuncu Bölük' filmi ile devam edecek. Kültür-Sanat etkinlikleri çerçevesinde; Türk ve dünya sineması'nın seçkin filmlerini her akşam sinemaseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi, geçmişte yaşanan Rusya ile Afganistan savaşına objektif açılardan yaklaşan 'Dokuzuncu Bölük' adlı filmin gösterimine de ev sahipliği yapacak.31 Temmuz Cuma günü saat 21.30'da, Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda sinemaseverlerin beğenisine sunulacak olan film ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

KADERİNE TERK EDİLEN BİR BÖLÜK ASKER

Rus film festivallerinden toplamda 8 ödül kazanan filmin oyuncu kadrosunda; Aleksey Chadov,  Mikhail Porechenkov,  Fyodor Bondarchuk,  Svetlana Ivanova ve  Aleksei Kravchenko yer alıyor. Genç askerlerden kurulu bir bölüğün mücadelesini anlatan filmin senaryosu şöyle gelişiyor:  "Sibirya'da bir grup genç Afganistan'da mücahitlere karşı savaşmak için askere yazılır. Eğitim için Özbekistan'ın Fergana bölgesindeki acemi birliğine gönderilirler. Burada dengesiz Astsubay Dygalo'nun hakaret ve şiddetine maruz kalan gençlerin arasındaki dostluk iyice pekişir. Ardından Bagram Üssü'ne gönderilen gençler Afganistan'a varır varmaz kendilerini kargaşanın ortasında bulurlar, Afganlar kalkan bir uçağı patlatmıştır. Dokuzuncu Bölüğe katılıp 3234 metre yükseklikteki Host Bölgesi'ne giderler. Görevleri dağı korumak ve yardım konvoylarına kalkan oluşturmaktır. Rus ordusu ilerleyen zamanda Afganistan'dan çekildiğinde, dağlardaki Dokuzuncu Bölük kaderine terk edilmiştir."

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin Adı: 9th Company ( Dokuzuncu Bölük )

Tarih: 31 Temmuz 2015 Cuma:

Oyuncular: ; Aleksey Chadov,  Mikhail Porechenkov,  Fyodor Bondarchuk,  Svetlana Ivanova ve Aleksei Kravchenko

Yönetmen: Fyodor Bondarchuk

Senaryo: Fyodor Bondarchuk, Yelena Yatsura

Yapımcı: yodor Bondarchuk, Yelena Yatsura

Süre: 139 dk.

Tür: Aksiyon, Dram, Savaş, Tarih

 

ALİAĞA'DA 'ÜCRETSİZ SİNEMA GÜNLERİ' DEVAM EDECEK

Sıcak yaz gecelerinde sinemaseverleri açık havada film izlemeye davet eden Aliağa Belediyesi'nin devam eden etkinlik takvimi şöyle:

01 Ağustos - A.R.O.G

02 Ağustos - Hababam Sınıfı Askerde

 

 

ALİAĞA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU /
 
Hasan Eser
Tel: 0533 443 9978 / [email protected]
İlker Güler
Tel: 0542 356 5601 /
[email protected]

 

Blogger tarafından desteklenmektedir.