ALİAĞA HELVACI ORTAOKULU’NDAN TÜBİTAK FUARI

ALİAĞA HELVACI ORTAOKULU'NDAN TÜBİTAK FUARI

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (26.05.2015) BASIN BÜLTENİ: 2015 / 655

Aliağa Helvacı Ortaokulu tarafından düzenlenen  4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı törenle açıldı. Öğrencilerin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesini amaçlayan fuarda, kimya, biyoloji, fen bilimleri ve fizik ile ilgili birbirinden farklı 51 proje yer aldı. Sergilenen bilimsel çalışmaları tek tek inceleyen protokol üyeleri, projeler hakkında bilgi alırken, projeleri hazırlayan  öğrencilerin konularına hakim olmaları ise protokol üyelerince takdirle karşılandı.

 

Aliağa Helvacı Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) desteği ile gerçekleştirilen Bilim Fuarı'nın açılışına; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Gürler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse katıldı. 

 

GÖNÇ: ÖĞRENCİLERİMİZ ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇOK ÇABA GÖSTERDİ

Zor şartlar altında proje hazırladıklarını belirten Aliağa Helvacı Ortaokulu Müdürü Hasan Gönç, " Helvacı Ortaokulu için özel bir gün. Çünkü şehir merkezinden uzak, imkânların kısıtlı olduğu bir okulda böyle bir çalışma yapabilmek çok önemli. Bu bilimsel projeleri ortaya çıkarmak için öğrencilerimiz ve koordinatör öğretmenlerimiz zor şartlar altında çok çaba gösterdiler. Gösterdikleri bu anlamlı çabadır, bugünü özel yapan. Düşünen ve düşündüren beyinler adını koydular kendilerine ve örnek oldular zor şartlardan dolayı yapamam diyenlere. Ürettiğimiz projeler belki çok üst düzey projeler olmayabilir ama karınca misali, küçük şeylerde olsa yaptığımız projeler ile genç beyinlere ilim adına bir şeyler üretmenin verdiği hazzı yaşatabilirsek bizim için en büyük kazanç budur, olaya bu açıdan bakmak her zaman doğru bir yaklaşım olacaktır" diyerek, başarılı çalışmalarından ötürü öğrencilerini kutladı. 

Açılış töreninin ardından Helvacı Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Anadolu Ateşi Dans grubu muhteşem bir gösteri sundu.

Blogger tarafından desteklenmektedir.