Aliağa Belediyesi Mart ayı meclisi toplandı

FOTOĞRAFLI /
 
İZMİR-ALİAĞA (04.03.2015) -
Aliağa Belediyesi Mart ayı meclis olağan toplantısı Serkan Acar'ın başkanlığında gerçekleşti. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önergeler görüşülerek oylandı. Bu kapsamda Başkanlıktan gelen 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ve 15. Maddeler oylanarak imar komisyonuna havale edilirken, 14. Madde Çevre Sağlık ve Esnaf Komisyonu'na havale edildi. 4, 5, 6. Maddeler oybirliği, 16. Madde oy çokluğu ile kabul edildi. 7. Madde ise oy çokluğu ile ret edildi. 5 maddeden oluşan komisyondan gelen raporların tamamı komisyondan geldiği şekliyle oylanarak kabul edildi.
 
KADRO İHDASI REDDEDİLDİ
Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe istinaden, görülen lüzum üzerine Yapı Kontrol Müdürü, Ruhsat ve Denetim Müdürü, Ulaşım Hizmetleri Müdürü, 11 Memur kadrosunun ihdas edilmesi ve Müdürlüklerin teşkilinin sağlanması hususunu içeren 7. madde Ak Parti ve CHP meclis üyelerinin sağladığı oy çokluğu ile reddedildi.
 
BAŞKAN ACAR: KAPATMA KARARI 2013 YILINDA ALINMIŞ BİR KARAR
İzmir Caddesi'nin yaya yolu olarak planlanmasına yönelik hazırlanan imar plan tadilatının onaylanması hususunu içeren 11. Maddeye karşı çıkan AK Parti Grup Sözcüsü Kazım Ulaş, "Sayın başkanım İzmir Caddesini fiilen trafiğe kapattınız. Hava muhalefetinden dolayı da yapılan çalışmalarda aksama oldu. Cadde trafiğe kapatılacak ve ortasına süs havuzu yapılacak. Biz bu saatten sonra burası trafiğe kapatılmasın dediğimizde de sıkıntı olacak" dedi.
 
Yapılan oylamanın, İzmir Caddesini trafiğe kapatma amacı ile yapılmadığını, imarda tadilatların yapılması amacı ile yapıldığını belirten Başkan Acar, " Burada caddeyi trafiğe kapatma kararı almıyoruz. Caddenin trafiğe kapatılması 2013 yılında meclis kararı ile zaten alınmış. Biz sadece imar tadilatlarının yapılması gerektiğini söylüyoruz. Meclis 2013 yılında caddenin trafiğe kapatılması kararını almış ve ukome tarafından da onaylanmış" diye konuştu.
 
"İZMİR CADDESİ'NDE CİDDİ BİR ALTYAPI SORUNU İLE KARŞILAŞTIK"
İzmir Caddesi'nde ciddi bir altyapı sorunu ile karşılaştıklarını ifade eden Başkan Acar sözlerine şöyle devam etti: "İzmir Caddesindeki tek derdimiz bir an evvel caddeyi kullanılabilir hale getirmek. İzmir caddesinde ciddi bir altyapı sorunu vardı. Bunun yanında hava koşulları ayrı bir engel teşkil etti. Altyapı çalışmaları konusunda İZSU ve İzmir Gaz ciddi bir şekilde zorlandı. Bütün kurumlarımız elinden gelen gayreti gösteriyor. Neticede de çalışmalarda belli bir boyuta gelindi. Çalışmalar bitiğinde Aliağa'ya güzel, prestijli bir cadde kazandırmış olacağız."
Blogger tarafından desteklenmektedir.