ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ‘BİR BAŞKA ALİAĞA’ TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN 'BİR BAŞKA ALİAĞA' TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI

 

ALİAĞALILAR 'BİR BAŞKA ALİAĞA' İÇİN YARIŞACAKLAR

 

SANAYİ KENTİ ALİAĞA'NIN FARKLI YÜZÜ OBJEKTİFLERE YANSIYACAK

 

FOTOĞRAFLI /

 

ALİAĞA BELEDİYESİ

 

İZMİR-ALİAĞA (29.01.2015) - Aliağa Belediyesi 'Bir Başka Aliağa' temalı amatör fotoğraf yarışması düzenliyor.

 

Fotoğraf sanatına gönül veren tüm amatör fotoğraf sanatçılarını yarışmanın bir parçası olmaya davet eden Aliağa Belediyesi, vatandaşların ilçelerine olan duyarlılığını artırmak ve hobi olarak fotoğrafçılığa teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın 01 Şubat 2015 tarihi itibariyle başlayıp, 30 Nisan 2015 tarihinde sona ereceğini ilan etti. Yarışmada dereceye giren ilk üç yarışmacı profesyonel ve yarı profesyonel olmak üzere fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecek. Yarışmanın dördüncüsüne ise mansiyon ödülü olarak dijital fotoğraf makinesi verilecek.

 

YARIŞMAYA KATILIM ÜCRETSİZ

Aliağa'da fotoğraf sanatına gönül veren amatör fotografçılar, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya Aliağa ilçe sınırları içinde çektikleri fotoğraflarla ücretsiz olarak katılabilecekler. Sürekli sanayisi ile anılan Aliağa'nın sahip olduğu farklı güzellikleri de öne çıkarmayı hedefleyen yarışmanın seçici kurulunda ise;  Volkan Severcan,  Şenol Gök, Yunus Yeşilöz, Özgür Gün ve Ozan Çiçek yer alıyor.

 

SONUÇLAR ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN DUYURULACAK

Yarışmanın 14 Mayıs 2015 tarihinde açıklanacak sonuçları Aliağa Belediyesi'nin resmi internet sitesinden duyurulacak.18 Mayıs tarihinde düzenlenecek ödül töreninde ise yarışmada ilk 3'e giren yarışmacılara Profesyonel DSLR fotoğraf makinesi, dördüncüye ise yarı profesyonel dijital fotoğraf makinesi takdim edilecek. İnternet üzerinden gönderilen fotoğrafların kabul edilmeyeceği yarışmaya katılmak isteyen amatör fotoğraf sanatçılarının eserlerini belirtilen başvuru süresince Aliağa Belediyesi Basın Bürosuna elden teslim etmeleri gerekiyor.

 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: AMACIMIZ FOTOĞRAF SANATINA GÖNÜL VEREN AMATÖR FOTOĞRAFÇILARIMIZIN ÇALIŞMALARINI DESTEKLEMEK

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Düzenlediğimiz bu yarışma vesilesiyle Aliağalı vatandaşlarımızın objektiflerinden gelecek nesillere ışık tutacak görsel bir Aliağa rehberi oluşturacağımıza inanıyorum. Aliağa Belediyesi olarak kentte fotoğraf sanatına gönül veren amatör fotoğrafçılarımızın çalışmalarını desteklemek amacıyla düzenlediğimiz bu yarışmaya katılım gösteren vatandaşlarımız, Aliağa'nın karakteristik özelliklerine katkı sağlama ve ilçemizin farklı yönlerinin keşfedilip ortaya çıkarılması noktasında pay sahibi olacaktır. Bu anlamda yarışmaya katılım gösterecek olan vatandaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum" diyerek, fotoğraf sanatına gönül veren Aliağalı amatör fotoğraf sanatçılarını yarışmaya davet etti.

Aliağa Belediyesi'nin internet sitesi http://www.aliaga.bel.tr adresinde yer alan yarışmanın şartnamesi şöyle:

1. Yarışmanın adı  'Bir Başka Aliağa' 

2. Yarışmanın amacı; vatandaşların ilçelerine olan duyarlılığını artırmak ve hobi olarak fotoğrafçılığa teşvik etmek…

3. Yarışma Sekretaryası:

Ad – Soyadı : İlker Güler

Telefon No : 0232 6161980 dahili 413

Fax No : 0232 6163719

E-Posta : [email protected]

Adres: Aliağa Belediyesi Basın Bürosu, Aliağa -İzmir

4. Fotoğraflar Aliağa Belediyesi Basın Bürosuna eser sahibi tarafından şahsen, elden teslim edilecektir. Yarışmacılar fotoğraflarını teslim ederken,  fotoğrafların kendilerine ait olduğunu ve telif haklarını Aliağa Belediyesine devrettiğini taahhüt eden belgeyi imzalamak zorundadır.

5. Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 3 fotoğrafla katılabilir. Dizi şeklindeki konulu fotoğraflar tek fotoğraf olarak değerlendirmeye alınacaktır.

6. Yarışmaya katılacak olan fotoğrafların uzun kenarı 30 cm, kısa kenarı en az 20 cm boyutunda fotoğraf kartına basılmış olması gerekmektedir. Ayrıca Fotoğrafların dijital kopyasının da teslim edilmesi gerekmektedir.

7. Yarışmaya gönderilen eserler, bir CD/DVD'de, kısa kenarı 2400 piksel olacak şekilde 300 dpi çözünürlükte ve 12 sıkıştırma kalitesinde, JPEG formatında kayıtlı olarak gönderilecektir

8. Yarışma, tüm amatör fotoğrafçılara açıktır. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılan herkese bir katılım belgesi verilecektir. Yarışmaya, geçmişte çekilmiş yahut ödül almış veya yayınlanmış fotoğraflar katılamaz. Fotoğrafların Aliağa ilçe sınırları dâhilinde çekilmiş olması şarttır. Seçici Kurul Üyeleri, dereceye giren fotoğraf sahiplerinden "fotoğrafın çekildiği yeri" göstermesi veya belgelemesini isteyebilir.

9. Ödül kazanan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanların ve Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklik yapıldığı tespit edildiğinde, verilen ödül geri alınır.

10. Seçici Kurul Üyeleri: Volkan Severcan, Şenol Gök, Yunus Yeşilöz, Özgür Gün ve Ozan Çiçek.

11-Yarışma Takvimi:

Başlama Tarihi             : 1 Şubat 2015

Son Katılım Tarihi        : 30 Nisan 2015

Jüri Toplanma Tarihi   : 7 Mayıs 2015

Sonuç Bildirim Tarihi  : 14 Mayıs 2015

Ödül Töreni ve Sergi   :   18 Mayıs 2015

12. Ödüller :

Birinciye          : Nikon D7100 Fotoğraf Makinesi

İkinciye            : Nikon D5200 Fotoğraf Makinesi

Üçüncüye        : Nikon D3100 Fotoğraf Makinesi

Dördüncüye:  : Nikon COOLPIX S6600

13.Aliağa Belediyesi yarışmaya katılan tüm fotoğrafların her türlü kullanım hakkına sahiptir. Kullanılan fotoğraflar için, fotoğrafı çekenin ismine yer verilebilir. Yarışmaya katılan eserler iade edilmez.

14. Fotoğraflar belge niteliği taşıyacağı için temel renk/ışık düzenlemeleri, basit temizlik uygulamaları dışında müdahaleler kabul edilmeyecektir.

15.Ödül ve Sergileme alan eserler Aliağa Belediyesi Resmi İnternet sayfasından duyurulacaktır.

16. Yarışmaya katılan eserlerin tüm kullanım hakları Aliağa Belediyesine ait olacaktır. Gönderilen fotoğrafların basım, sergileme, kullanma ve çoğaltma hakkına Aliağa Belediyesi'nin sahip olduğunu, adaylar kabul etmiş sayılacaktır.

17.Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

 

 

 

 

Blogger tarafından desteklenmektedir.