ALTO’dan “Torba Yasa” Bilgilendirme Toplantısı

ALTO'nun Ekim ayı etkinlik programı çerçevesinde yer alan ve kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan '6552 Sayılı Kanun' Bilgilendirme Toplantısı, Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu'nda gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası üyelerinin ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantının açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, "Hepinizin bildiği üzere, 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 sayılı 1. mükerrer resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, kamuoyunda 'Torba Yasa Kanun' olarak bilinen, 6552 sayılı iş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun gereğince çok sayıda kanunda değişiklikler yapıldı. Vatandaştan, KOBİ'ye, iş dünyasından çalışanlara kadar her kesimi ilgilendiren çok sayıda hükmün bulunduğu yasa, özellikle vergi ve sosyal güvenlik konusunda getirdiği yeniliklerle ekonomi camiasını yakından ilgilendiriyor. 148 maddeden oluşan torba yasa'da yapılan birkaç düzenlemeye kısaca değinecek olursak, çeşitli sebeplerden devlete ve devlet kurumlarına  borcunu ödeyemeyenlere bu yasa ile  devlete ait borçları taksitlendirilerek ödeme imkânı sunuluyor. Aynı kanun Ticaret ve Sanayi Odası'na  üyelik aidatı borcu bulunan oda üyelerimize de kolaylıklar getiriyor. 1 Aralık 2014 tarihine kadar oda'ya başvuruda bulunarak borçlarını yapılandırmak isteyen üyelerimiz, gecikme faizlerini sildirdikten sonra kalan borçlarını taksitle yapılan ödemelerde, üçer aylık dönemler halinde ve 8 eşit taksitte borçlarını ödeyebilirken, peşin ödemelerde ise yüzde 10 indirim fırsatından yararlanabiliyorlar. Bunun yanı sıra yasa, vergi borçlarından, cezalara, emlak gecikme zamlarına, araç muayenesinden araç cezalarına kadar birçok kalemi kapsayan cezaların yapılandırılması fırsatı sunulmakta. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları ve bu yasadan maksimum seviyede yararlanabilmeleri için gerçekleştirdiğimiz toplantıda, iş güvenliği konularından, vergi ve sosyal güvenlik primi borçlarının yeniden yapılandırılmasına kadar iş dünyamız için çok önemli gelişmeler içeren düzenlemeler hakkında Aliağa Vergi Dairesi Müdürümüz İrfan Turhan ile Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürümüz Bilgin Bilgili bizlere ışık tutacak bilgiler vermek için aramızdalar. Müdürlerimize değerli bilgi ve tecrübelerini bizlere aktaracağı için şimdiden teşekkür ediyor, bugün sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade ederek, toplantımızın ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine faydalı olmasını diliyorum." dedi. Saka, Torba Yasa'yla birlikte borcunu ödemeyenlere getirilen kolaylığın adaletsizliğe yol açmaması gerektiğini, vergisini zamanında ve düzenli ödeyenler için de hiç olmazsa bir iki puanlık avantaj sağlanması gerektiğini söyleyerek; Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Turhan ve SGK Müdürü Bilgili'den bu dileğini üst mercilere iletmelerini rica etti.

Açış konuşmasının ardından Aliağa Vergi Dairesi Müdürü İrfan Turhan, bilgilendirme toplantısı için ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek, "Şu an Aliağa'da yaptığımız gibi İzmir'in her noktasında bilgilendirme toplantılarına devam edilmektedir. Destek ve katkılarından dolayı Vergi Dairesi Başkanımız Sayın Rıfat Engin'e teşekkür etmek istiyorum" dedi.

ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış da, üyelerin aidat borçları ile ilgili nasıl taksitlendirme yapılabileceği konusunda bilgi aktardı.

Daha sonra söz alan Aliağa Vergi Dairesi Müdürü İrfan TURHAN ve Aliağa Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Bilgin BİLGİLİ Torba Yasa, Vergi ve SGK konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Bilgilendirme Toplantısı  izleyicilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Blogger tarafından desteklenmektedir.