ALTO ile HOPA TSO Kardeş Oda Protokolü

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (HOPA TSO) arasında düzenlenen kardeş oda protokolü ALTO'da düzenlenen törenle imzalandı.

ALTO Seminer Salonu'nda düzenlenen imza törenine, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ALTO Meclis Başkanı M.Ender Özer, HOPA TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, HOPA TSO Meclis Başkanı Metin Karaman ile her iki odanın yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan ALTO Meclis Başkanı M. Ender Özer, aynı ülke topraklarında farklı coğrafyalarda yaşayan insanların ortak hareket etmesinin, birlikte çalışmasının hem bölgeleri hem de ülke adına çok yararlı olacağını söyledi.

Törende açış konuşmasından sonra konuşan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ise, Aliağa Ticaret Odası'nın daha önce Afyon Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olduğunu hatırlatarak, bu tür birliktelikleri önemsediklerini vurguladı.

ALTO Başkanı Adnan Saka: "Aliağa ile Hopa arasında bir köprü görevi üstleneceğiz"

Kardeş Oda protokolüyle, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ile de aynı şekilde bir dostluğun temellerinin atıldığını kaydeden Saka, "Bilgi alışverişi ve sağlam diyalogların kurulması ile kendimizi daha hızlı ve etkili geliştirebileceğimizi iyi biliyoruz. Son bir yıl içinde kendi bölgemizde bulunan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile benchmarking (kıyaslama) gerçekleştirdik. Ege Bölgesi Ticaret Odaları ve Borsalarını kapsayan Ortak Akıl Toplantıları düzenlendi. Şimdi bir adım daha ileri giderek Karadenizimizin en önemli ilçelerinden biri olan Hopa ile Kardeş Oda Protokolü imzaladık. Bizler bu birlikteliğin çok uzun yıllar devam etmesini arzuluyoruz. Ticaret ve Sanayi odaları bölgelerin, illerin menfaatleri için çaba gösteren kuruluşlardır. Odalar artık sadece ticarette değil, bulundukları illerin kültürel ve sosyal hayatlarının da önemli katkılar sağlıyor. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık ALTO ve HOPA TSO, Aliağa ile Hopa arasında bir köprü görevi üstlenecektir" dedi.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ise odalarının çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulunurken Hopa ekonomisi, ithalat ve ihracatla ilgili rakamsal bazda bilgiler sundu ve ilçe adına oda tarafından yapılması planlanan en büyük projelerden olan 'Kruvaziyer' projesini geniş bir şekilde anlattı.

HOPA TSO Başkanı Osman Akyürek: "ALTO ile 'Kardeş Oda' projemiz HOPA TSO tarihinde bir ilk"

Hopa TSO tarihinde de bir ilk olan Kardeş Odamız ile karşılıklı bilgi alışverişi ve ziyaretlerimizde bundan sonra sıkça olacaktır diyen Akyürek, "Aliağa gibi ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan firmaların ve ihracatın kapısı olan limanların bulunduğu bir bölge ile işbirliğine gidecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız bu protokolle ihtiyaçlar doğrultusunda sosyal ve ekonomik bazı konularda ALTO ile işbirliğine gideceğimize inanıyorum ve hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış ise,  Aliağa'nın geneli ve oda faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu ve Hopa heyetinin ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Protokolün imzalanmasının ardından ALTO Başkanı Adnan Saka, HOPA TSO Başkanı Osman Akyürek ve HOPA TSO meclis üyelerine Nemrut Limanlar Bölgesini, Aliağa Organize Sanayi Bölgesini ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Bölgesini gezdirdi ve bölgedeki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Blogger tarafından desteklenmektedir.