ALTO Üyelerine Hijyen Eğitimi Verildi

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Tüpraş Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Oda üyeleri ve çalışanlarına yönelik verilecek olan "Hijyen Eğitimi" gerçekleşti. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitmeni Biyoloji Öğretmeni Neslihan Çelik tarafından verilen eğitime 290 kişi katıldı. 8 saat süren eğitim sonrasında yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere kurs bitirme belgesi verildi.

ALTO Başkanı Adnan Saka, "Hijyen Eğitimi" Yönetmeliği'nin 5 Temmuz 2013 ve 28698 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğü girdiğini belirterek, bu kapsamda Oda üyeleri ve personellerine yönelik eğitim düzenlediklerini söyledi. 2013 yılında Hijyen Eğitimleri ile ilgili yasa çıktığında Odamızda eğitimleri gerçekleştirmiştik. 2014 yılında da Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile eğitimlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Muhtemel bir mağduriyetin önüne geçilmesi için ALTO üyelerini hijyen eğitimi hususunda duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Başkan Saka, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular, doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme, pirsing, masaj, güzellik salonları, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışan tüm personelin hijyen eğitimi almasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Saka, konuşmasında Oda üyelerine 2014 yılında birçok eğitim açtıklarını hatırlatarak, üyelere ve ilçe halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Blogger tarafından desteklenmektedir.