PAZARDA RAMAZAN BEREKETİ

PAZARDA RAMAZAN BEREKETİ

ALİAĞA’DA KURULAN HALK PAZARINDA RAMAZAN HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR

RAMAZAN AYI ÖNCESİ HALK PAZARINDAKİ FİYATLAR VATANDAŞI SEVİNDİRDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ KAPALI PAZARYERİ’NDE RAMAZAN AYI ÖNCESİ HAREKETLİ GÜNLER YAŞANIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ
ALİAĞA-İZMİR (08.07.2013)- Ramazan’ın başlaması Halk pazarlarını hareketlendirdi. İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulan pazaryerinde Ramazan öncesinin hareketliliği hem pazarcı esnafını hem de vatandaşı memnun etti. 

Aliağa Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde kurulan Halk Pazarı Ramazan öncesi en yoğun gününü yaşadı.  Pazar tezgâhlarında cep yakan ürünler, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte düşüşe geçti. Pazarcı esnafı Ramazan ayı öncesi fiyatların düşmesinin satışları etkilediğini belirtti. Esnaf, sera ürünleri yerine Tarla ürünlerinin pazara girmesiyle birlikte fiyatların düştüğünü, bunun da vatandaşı memnun ettiğini söyledi. 

“PAZARIN KRALI 5 TL’LİK SATIŞ FİYATIYLA KINALI BARBUN”
Vatandaşlar, Ramazan alışverişini biran önce yapmak isteyince, pazarcı esnafı satışlardan memnun kaldı. Esnafı, satışların önceki haftalara göre iyi olduğunu belirterek, "Ramazan geldi, hoş geldi. Salı günü Ramazan başlıyor. Önceki haftalarda işlerimiz biraz durgundu, fakat şu an Ramazan ayı dolayısıyla oldukça hareketli. Şimdi pazarın en yüksek sebze fiyatı 5 TL’lik satışı ile Barbun. Özellikle domates son haftalarda çok yükselmişti. Pazarcı esnafı olarak bizler de rahatsızlık duyuyorduk. Ancak bu hafta düştü. Ramazan ayı süresince de bu şekilde devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

VATANDAŞ FİYATLARDAN MEMNUN
Ramazan ayı için şimdiden alışveriş yapmaya başlayan vatandaşlar, "Fiyatlar geçen haftaya göre uygun, Ramazan ayı dolayısıyla alışveriş yapıyoruz. Umarız Ramazan dolayısıyla fiyatlar yükselmez. Vatandaşın durumu ortada, alım gücü düşük. Fiyatlara zam yapılmamasını diliyoruz. Ramazanın bereketi herkesi sevindirir İnşallah. Sebze ve meyve fiyatlarının ucuz olması herkes için çok iyi olur” şeklinde konuştu.

PAZARIN GÖZDESİ ORGANİK ÜRÜNLER 
Cumartesi Günleri halka hizmet veren Aliağa Kapalı Pazaryeri aynı zamanda köylüye de ürününü doğrudan satma fırsat tanıyor. Ekmekten yumurtaya, zeytinden domatese kadar her ürün köylü tezgahlarında yerini alıyor. Bu sayede, kendi mahsulünü satan köylü pazarcı esnafı da soluk alıyor. Vatandaş köylüler tarafından üretilen doğal ürünleri tercih ediyor. 
Blogger tarafından desteklenmektedir.