ALTO İSTANBUL DEMİR ÇELİK ZİRVESİNE KATILDI

ALİAĞA TİCARET ODASI İSTANBUL DEMİR ÇELİK ZİRVESİNE KATILDI

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) İstanbul’da gerçekleştirilen 222 katılımcının bulunduğu Demir Çelik Zirvesine katıldı. Aliağa’da yer alan demir çelik firmalarından Özkan Demir Çelik de zirvede yerini alırken, zirvede ayrıca Çolakoğlu Metalurji A.Ş.’den Kardemir Karabük’e, İran Demir Çelik Derneği’nden Dünya Çelik Derneği’ne kadar birçok kuruluş da zirvede yer aldı.

Türkiye demir çelik sektörünün ve Türkiye’nin dünya demir çelik sektöründeki yerinin anlatıldığı zirvede, yeni teknolojiler, yeni yöntemler ve uygulamalar da katılımcılara aktarıldı. Katılımcılar arasında yer alan Siemens yaptığı sunumda ekolojik dengeyi koruyan, en maliyetli üretimlerin yapıldığı teknolojilerini paylaştı.

Türkiye %17’lik üretim artışıyla 2011 lideri

Sektörün zirvesinde Çin çelik üretiminde 696 milyon ton ile yer alırken, Türkiye 34 milyon ton ile 10. sırada yer aldı. Türkiye son yıllarda üretim miktarındaki artışla 2011 yılında %17’lik üretimi yakalarken, üretim artışı oranıyla 1. Sırada yer aldı ve Türkiye’yi Güney Kore takip etti. Türk Demir ve Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel YAYAN sektöre ilişkin yaptığı değerlendirmeleriyle Türkiye’yi daha iyi bir sürecin beklediğini, Türkiye’nin paslanmaz çelik üretiminde önemli adımlar attığını, yeni teknolojilerin sektöre entegre edilmesiyle ilerleyen zamanda daha iyi noktalarda olunacağını ifade etti.

Aliağa 12 milyon ton çelik üretimi ile üçüncü sırada yer alıyor

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka zirveye ilişkin değerlendirmede bulundu. Ülkede böyle uluslararası katılımın olduğu bir zirvenin yapılmış olmasının oldukça önemli olduğunu belirten Saka, uluslararası alanda Türkiye’nin ses getirmesi için bu tür organizasyonların stratejik önem taşıdığını ifade etti. Aliağa’ya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Saka: “Aliağa yaklaşık 12 milyon ton çelik üretimi ve %22’lik bir oranla Türkiye üçüncüsü konumunda. Birinci sırada İskenderun, ikinci sırada Marmara Bölgesi geliyor. Yapılan yatırımlarla önümüzdeki dönemde Aliağa adına bu oran daha da yukarılara çıkacaktır. Biz Aliağa Ticaret Odası olarak İstanbul’daki bu zirveye katıldık. Ancak, Aliağa’yı daha iyi anlatabilmemiz açısından önümüzdeki süreçte demir çelik zirvesinin İzmir’de yapılması da uygun olacaktır. Bizim de Oda olarak Aliağa’da yer alan firmalardan beklentilerimiz bu tür organizasyonlara sahip çıkmaları ve kendilerini ifade etmeleri yönündedir” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka

Özkan Demir Çelik Yuvarlak Masa Görüşmesi

ALTO – Takdir Yarış – Yaşar Süsek

Genel Foto

Blogger tarafından desteklenmektedir.