HELVACI'NIN 10. BAŞBEHLİVANI GÖKHAN ARICI

Aliağa Belediyesi’nin düzenlediği 10. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 300’ün üzerinde pehlivan kispet giydi.

 

HELVACI’NIN 10. BAŞBEHLİVANI GÖKHAN ARICI

 

Fotoğraflı

 

Aliağa(15.05.2011)Aliağa Belediyesi tarafından yapılan 10. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri şenlik havasında geçti. 300’ün üzerinde pehlivanın kispet giydiği ve  kıran kırana geçen mücadelelerin sonunda 10 boyda sahaya çıkan pehlivanlar izleyenleri güreşe doyurdu. 10. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı; finalde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Fatih Atlı’yı mağlup eden Karamürsel Levent Erdoğan Yağlı Güreş ve Spor Kulübü güreşçisi Gökhan Arıcı oldu.

 

En büyük ilgiyi Ahmet Taşçı gördü

10. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde beklenildiği gibi en büyük ilgiyi Kırkpınar’ın yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı gördü. Kırkpınar’da 9 kez başpehlivan olan ve iki altın kemerin ebedi sahibi ve Helvacı güreşlerinin favori ismi Taşçı yarı finalde sakatlandığı için müsabakayı yarım bıraktı. Taşçı müsabaka öncesi Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile bir süre sohbet etti. Yağlı Pehlivan Güreşlerini; Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik,  Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav ve Uğur Eren, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üeyleri,  Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ömer Ömeroğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdinç Şen, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, siyasi partilerin ilçe başkanları, yöneticileri, 2. bölge milletvekili adayları ve 5 Bin civarında güreş sever izledi.

 

5 Bin kişilik ikram

Helvacı Stadı’nda gün boyu devam eden güreşlerde konuklara ücretsiz;  pilav üstü tavuk, ayran ve irmik helvasından oluşan menünün yanı sıra çay ve su ikramı yapıldı. Finalde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Fatih Atlı’yı mağlup ederek Helvacı’nın 10. pehlivanı olan Karamürsel Levent Erdoğan Yağlı Güreş ve Spor Kulübü güreşçisi Gökhan Arıcı’nın madalyasını Helvacı Eski Belediye Başkanı ve Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav taktı. Güreşlerde mücadele eden tüm sporcuları tebrik eden Bayrav; “Kültürümüzün bir parçası ve geleneksel sporumuz olan yağlı güreşlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını görev biliyoruz. Bundan sonraki yıllarda da yağlı güreşlerimizi büyük bir coşku içinde düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm yurttaşlarımız gibi ben de güreşleri izlerken çok keyif aldım. Organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ederim.” dedi.

 

Boy Şampiyonları

Gökhan Arıcı başpehlivanlığını aldığı 10. Helvacı Yağlı Pehlivan güreşlerinde diğer boylarda şampiyon olan isimler şu şekilde;

Minik 1: Zübeyir Sayan

Minik 2: Ümit Tozolan

Teşvik Boyu: Alihan Ünal

Küçük Deste Hüseyin Akın

Büyük Deste: Tunahan Gündoğan

Küçük Orta Küçük: Kemal Şahin

Küçük Orta: Süleyman Efeoğlu

Büyük Orta: Onur Şener

Tozkoparan: Beytullah Kılıç

Baş Altı: Ahmet Serbest

 


Blogger tarafından desteklenmektedir.