İŞ-KUR MÜRACAATLARI BELEDİYEYE YAPILABİLECEK.

İŞ-KUR MÜRACAATLARI BELEDİYEYE YAPILABİLECEK.

 

FOTOĞRAFLI

 

ALİAĞA(24.03.2010)Aliağa’da vatandaşlar bundan sonra İş-Kur müracaatlarını belediyeye yapabilecek. Belediyelerle protokol uygulaması kapsamında Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile Türkiye İş-Kur İzmir İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu arasında konuya ilişkin protokol imzalandı. Belediye Halk Danışma Merkezi bundan böyle İş-kur bürosu olarak da hizmet verecek.

 

HALK DANIŞMA MERKEZİ İŞ-KUR BÜROSU

İmzalanan protokole göre Aliağa Belediyesi iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak, mesleki eğitim kurslarına başvuru yapmak ve takip etmek, özel sektör işverenin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi işleri de yaparak iş arayanlara hizmet verebilecek. Konuyla ilgili hizmetler Aliağa Belediyesi Halk Danışma Merkezi’nde ki görevli belediye personeli tarafından yürütülecek. İş-Kur’un tarafından verilen şifre ile İş-Kur portalı üzerinde işlem yapılacak. Ücretsiz verilecek hizmet kapsamında kişisel bilgiler başka bir amaçla kullanılmayacak.

 

İŞ-KUR’A GİTMEYE GEREK KALMADI

İzmir İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu “Özellikle ilçe ve beldelerimizde yaşayan halkımızın İş-Kur hizmetinden yerinde ve etkin yararlanabilmesi için belediyelerimizle bir protokol gerçekleştirdik. Bu protokol kapsamında belediyenin yetkilendirdiği görevliyi eğittik ve İş-kur sitesine giriş izni verdik. Bu yetkili kişi İş-kur’a müracaat edecek kişilerin iş kaydının alınmasının yanı sıra işveren taleplerine göre yönlendirme, eşleştirme, işsizlik sigortasına başvuru ve meslek kursları ile ilgili bilgileri alabilme şansına sahip olacaklar. Yani vatandaşlarımız artık İş-kur’a gelmeden belediyenin bünyesinde yetkilendirilen kişiden İş-kur hizmetini alabilecek.” dedi.  Belediye Başkanı Turgut Oğuz’da “Vatandaşlarımız bundan böyle İzmir’e gitmeden İş-Kur’la ilgili müracaatlarını, iş başvurularını, hangi iş kollarında hangi şirkette eleman ihtiyacının bulunduğu öğrenebilecek.  Biz sosyal belediyecilik anlayışı gereği zaten kendi adımıza böyle bir hizmet sunuyorduk. Şimdi İş-Kur adına da böyle bir çalışma yapacağız. Yurttaşlarımız için çok faydalı bir hizmet olacağını düşünüyorum” dedi
 

PROTOKOLÜN AMACI VE VERİLECEK HİZMETLER

Vatandaşa en yakın yerde hizmet sunmak amacıyla İş-kur aracılığı ile iş arayanların ve işverenlerin kuruma gelmeksizin sunulan hizmetten, internetin bulunduğu her yerden yararlanabilmesine olanak sağlamak. 2008 yılında hizmete girmiş E-İŞKUR programından;  iş arayanlar ve işverenler kurum hizmetlerinden web sayfası aracılığı ile elektronik ortamda yararlanabilecek. Özellikle bilgisayar kullanmayı bilmeyen, kendilerine uzak kurum ünitesine gelmekte zorluk çeken (Maddi külfet vb. diğer nedenler) vatandaşlarımıza kendilerine en yakın yerel yönetimler aracılığı ile yardımcı olunmasını sağlamak. Kentteki insanların işsizlik ve istihdamla ilgili sorunlarının dinlenmesi, kendi yöre halkına ve işverenlerine danışmanlık hizmetlerinin sunulmasını sağlayacaktır. İş arayanların kaydının alınması ve güncellenmesi. İş arayanın profiline uygun açık işlerin sorgulanması. İş başvurusunun alınması ve başvuruların takip edilmesi.  Vatandaşa ait işsizlik sigortası başvuru talep dilekçesinin sisteme kayıt edilmesi ve ödeme planının sorgulanması. İşgücü uyum programlarının başvurusu ve takibi. Özel sektör işvereninin, işgücü talebinin alınması ve sonuçlandırılması. İş arayanlardan ve işverenlerden alınan bilgileri kurum hizmetleri dışında kullanılmaması.

 


Blogger tarafından desteklenmektedir.