ALBET'TEN DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNDE "GEYİKLER LANETLER"

ALBET’TEN DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNDE “GEYİKLER LANETLER”

 

FOTOĞRAFLI

 

ALİAĞA(23.03.2010) Aliağa Belediye Tiyatrosu(ALBET) 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde “Geyikler Lanetler” oyununu sahneleyecek. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek oyun saat 20.00 de başlayacak. Bir gün öncesi de 26 Mart Cuma günü Ankara Ekin Tiyatrosu da Tüpraş HEM’ de 4 kez sahne alacak.

 

ANKARA EKİN TİYATROSU’DAN ŞARKICI VE HECCAV

Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında önce 26 Mart Cuma günü Ankara Ekin Tiyatrosu Aliağalı sanatseverler için 4 kez sahne alacak. Gündüz saat 13.00 ve 14.30 da çocuklar için Karınca Çocuk Tiyatrosu “Şarkıcı” isimli oyunu, Saat 18.00 ve 20.00’de “Heccav Yahut Şair Eşrefin Esrarengiz Macerası” isimli oyunu Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları Tüpraş HEM’de sahneleyecek.

 

ALBETTEN “GEYİKLER LANETLER”

Dünya Tiyatro Günü’nde 27 Mart’ta da ALBET “Geyikler Lanetler” oyununu sahneleyecek. Demet Saka’nın yönettiği Murathan Mungan’nın yazdığı “Geyikler Lanetler” oyununu Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek ve saat 20.00 de başlayacak. ALBET Sanat Yönetmeni Demet Saka “Yazarın yazmış olduğu bu uzun oyunun dramaturgisini yaparak, kısaltılmış haliyle oynayacağız. Oldukça kalabalık bir ekiple uzun zamandır da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oyunda kullanacağımız her malzeme özgün olsun istedik. Çünkü böyle bir yer, böyle insanlar, böyle bir yaşam belki de yoktu. Biz bütün bunları, yazarın bize tanıdığı o geniş zaman içine yayarak özgür bir biçimde kullandık. Bütün bunlar gerçek mi, değil mi sorusunu da seyirciye bıraktık. Oyunumuzun 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde de sergilenecek olması, ekibim ve bana ayrıca büyük heyecan veriyor. Bütün sanatseverleri oyunumuza davet ediyorum.” dedi.

 

 

 

Blogger tarafından desteklenmektedir.